Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Hvordan får jeg et lån uden sikkerhed?


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Det kan være svært at gå i banken for at lån penge til sjov og ballade. Banken er meget påpasselig med, hvem de låner penge ud til. Derfor ser banken dig gerne stille en form for sikkerhed, når de låner penge ud. Men der findes skam også lån til dig, som ikke er så meget for at skulle stille sikkerhed til et lån. Der findes nemlig et hav af lån, hvor du slet ikke behøves at stille nogen form for sikkerhed.

Hvad betyder et lån uden sikkerhed?

Et lån uden sikkerhed betyder blot, at du ikke skal pantsætte nogle af dine værdier, når du optager et lån. Låneudbyderen har ikke mulighed for at tage nogle af dine værdier, hvis du ikke kan betale dit lån tilbage. Hvis du vælger at gå i banken, så kan du blive nødt til at pantsætte nogle af dine værdier, som banken kan tage, hvis du ikke kan betale dit lån tilbage. Derfor er lån uden sikkerhed blevet rigtig populære inden for den seneste tid. Et lån uden sikkerhed foregår oftest online, hvor du kan optage alverdens lån, uden at skulle stille sikkerhed for noget.

Fordele ved et lån uden sikkerhed

Der medfølger mange fordele til dig som vælger at optage et lån uden sikkerhed. For det første er låneudbyderne ligeglade med hvad det er, du bruger pengene på. Der stilles ikke ligeså mange krav til dig, hvis du optager dit næste lån uden sikkerhed. Det gør at låneprocessen forkortes utroligt meget. Den lange proces med at stille sikkerhed for lånet skippes, hvilket vil sige at pengene oftest kan blive udbetalt allerede dagen efter. Da lån uden sikkerhed foregår oftest på internettet, forkorter det låneprocessen yderligere. Det kræver ikke andet end et par klik på en mus.

Ulemper ved et lån uden sikkerhed

Med fordele følger også ulemper. Der er også ulemper ved et lån uden sikkerhed. Den store ulempe ved et lån uden sikkerhed er, at da låneudbyderen ikke nogen form for sikkerhed, løber han en stor risiko. Dette problem løser låneudbyderen ved at hæve renten. Der findes heldigvis muligheder for at sænke renten. Dette kan du bl.a. gøre ved at forbedre din kreditværdighed. En ulempe der følger med den korte låneproces er. at det så kan være nemt at tage forhastede beslutninger. Du får ikke den samme betænkningstid, som du gør, hvis du tager et lån med sikkerhed. Impulslånene er ikke langt væk, når det kan være så nemt at få adgang til flere penge.

Sådan ansøger du om et lån uden sikkerhed

Det er nemt og hurtigt at ansøge om et lån uden sikkerhed. Kravet til dig som låntager er, at du minimum skal være fyldt 18 år. Der er samtidig næsten ingen låneudbydere, der låner ud til dem som er registreret i RKI-registret. Der findes en masse hjemmesider, hvor du kan sammenligne lån og låneudbydere. Det gør det simpelt at sætte lånene op mod hinanden for at finde det bedste lån for dig. Når du har fundet en tilfredsstillende låneudbyder, så udfylder du ansøgningsblanketten på den valgte låneudbyder. Du skal blot indtaste dine oplysninger og bestemme hvor mange penge, du vil låne til en selvvalgt månedlig ydelse. Afbetal typisk over nogle år, afhængig af hvor stor en månedlig ydelse du vælger at afbetale med. Det er vigtigt altid at overveje grundigt, hvor mange penge du vil låne. Markedet er bredt og du kan låne alt fra få hundrede kr. til flere hundrede tusind kr. Når du har sendt din ansøgning om optagelse af lån, så godkender låneudbyderne typisk så hurtigt de kan. Så underskriver du nemt og hurtigt bare med dit NemID, og pengene vil gå ind på din konto normalt allerede dagen efter. Nemmere kan det næsten ikke blive at undgå at skulle stille sikkerhed for et lån.

Gode råd når du skal optage et lån

Det er altid en god ide at tjekke forskellige udbydere ud, når du skal optage et lån. Diskuter med dig selv, hvad det er, du søger i et lån. Er det det absolut billigste lån du søger? Eller er det mere en god kundeservice du gerne vil have, når du optager et lån? Det kan være svært at finde en låneudbyder, der kan opfylde alle dine krav. Hvis du har spørgsmål, så er det altid en god ide at få dem stillet til din potentielle låneudbyder. Det er bedre at spørge en gang for meget end en gang for lidt, når det omhandler din økonomi. Onlinelån kan også være svære at gennemskue, og nogle lån har skjulte gebyrer, som de ikke flagrer med store bokstaver med på deres hjemmeside. Så husk altid at tjekke din udbyder grundigt ud, inden du giver dig i kast med at låne. Låneudbyderne vil typisk også altid prøve at tilbyde dig høje lån. Det kan være fristende at tage imod de høje tilbud. Men det er vigtigt, at du ikke låner flere penge, end du kan betale tilbage. Husk at jo flere penge du låner, jo flere skal du også betale tilbage. Med disse gode og fornuftige råd burde du være klædt godt på til at optage dit næste lån uden sikkerhed.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)