Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Hvor meget kan jeg spare ved at samle mine lån?


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Mange danskere vælger i stigende grad at benytte sig af såkaldte samlelån, da dette er en glimrende mulighed for at få bedre styr på økonomien og samtidigt spare betydelige pengesummer. Læs videre i denne korte guide for at få svar på, hvor meget du kan spare, og hvorfor et samlelån bør vække din interesse.

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er en unik form for lån, som tilbyder en funktion, der er markant anderledes end enhver anden lånemetode på markedet. Konceptet bygger nemlig på, at du får muligheden for at indfri din gæld, hvis du har flere forskelle aktive lån i spil, og dernæst samle disse lån i en samlet aftale. Dette gør det for det første en hel del nemmere at holde styr på dine udgifter og ultimativt bevare overblikket over din økonomi. Ydermere har du som regel masser af muligheder for at få samlet dit nye lån til en rente, som er markant lavere, end hvis du fortsatte med at betale renter af dine forskellige aktive aftaler. Altså er der god grund til at undersøge dine muligheder nærmere, hvis du har gang i et flertal af lån og er interesseret i at skabe et bedre overblik, opnå mere gennemsigtighed i dine udgifter og sænke dine samlede renteomkostninger betragteligt.

Hvor meget kan man regne med et spare ved at tage et samlelån?

Det er naturligvis svært at svare på, præcist hvor meget du kan forvente at spare ved at samle dine lån. Dette skyldes ikke mindst, at det langt fra er alle samlelån, som nødvendigvis er billigere end de lån, du allerede har i forvejen. Altså handler det i høj grad om at kigge på dine specifikke aftaler og holde dem op mod det, du bliver tilbudt. Såfremt renten er højere på et givent samlelån, kan det jo immervæk ikke svare sig at takke ja til det. Med det sagt, vil du med sikkerhed være i stand til at finde en fordelagtig aftale, så længe du bruger lidt kræfter på at sammenligne alternativerne med hinanden. Under alle omstændigheder er det essentielt, at du tager udgangspunkt i din specifikke situation. Kig derfor på omkostningerne til dine eksisterende lån, samt antallet af disse. Det er nemlig som oftest anerkendt som en tommelfingerregel, at du kan spare flere penge, jo flere og dyrere lån du har stående som aktive.

Hvordan finder man det bedste samlelån?

Du kan med fordel lave to forskellige undersøgelser, hvis du ønsker at finde det bedste samlelån, som passer til din situation og sparer dig det størst mulige beløb. Først og fremmest skal du foretage en undersøgelse af, hvor meget du skal af med for at betale din gæld af, såfremt du blot fortsætter med at betale tilbage på dine allerede eksisterende låneaftaler. På den måde får du nemlig et overblik over, hvad de forskellige samlelån skal være i stand til at slå. Dernæst skal du give dig i kast med at undersøge markedet på præcist den samme måde, som du normalt ville gå til værks i relation til diverse former for kvik- og forbrugslån. Med andre ord bør du sammenligne markedet grundigt og holde de forskellige tilbud op mod hinanden. Jo flere kræfter du lægger i at finde den bedste aftale, jo bedre er chancerne for at spare store pengesummer på både den korte og den lange bane.

Sådan øger du dine chancer for at istandsætte en god aftale

Hvis du finder frem til flere forskellige fordelagtige og ønskværdige samlelån , kan du udelukkende tilrådes at ansøge dem alle. Dernæst kan du jo ganske enkelt bare afvente svar og så endeligt tage stilling til, hvilket af dem du ønsker at skrive under på. Mange begår den fejl, at de blot vælger at søge om en enkelt aftale og se sig tilfredse med det, de nu engang bliver tilbudt af en enkelt udbyder. Høst i stedet for fordelene ved at indhente flere tilbud.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)