Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Hvor meget kan jeg låne?


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Muligheden for at tage et lån er ikke noget, som du skal tage for givet. At låne er nemlig en proces, som bør involvere en masse overvejelser og en masse vejninger af fordele og ulemper. For selvom et lån kan virke som en god lappeløsning på en stram økonomi i øjeblikket, så kan det koagulere gæld og i sidste ende udgøre et problem senere hen i livet. Når det så er sagt, så kan lån være en rigtig god løsning, hvis du af en valid grund mangler et tilskud til økonomien nu og her. Nogle gange står man nemlig i nogle situationer, hvor man simpelthen ikke kan få tingene til at hænge sammen. Og her er det tilrådeligt at tage et lån for at få fode på tingene igen.

Forskellige typer af lån

Fra du beslutter dig til at tage et lån, til lånet landet på din bankkonto, så er der nogle beslutningsprocesser, som du skal igennem. De primære er hvilken type af lån, som du bør tage, og hvor mange penge, som du bør låne. Det sidste dilemma er i høj grad betinget af det første, for det er ikke alle typer af lån, som giver mulighed for samme mængde af udbetaling. Der findes flere forskellige lån, og de differentieres af både låneudbydere samt de vilkår, som omfatter lånene: - Den ene type af lån er de klassiske banklån, hvor du er forpligtet til at stille en sikkerhed. - Den anden type er forbrugslån. Disse er hurtigere og nemmere at tage, men typisk også lidt mindre end banklånene.

Fordele og ulemper ved forbrugslån

Til de lidt hurtigere og mindre udgifter er forbrugslån fordelagtige at tage. Der kan være mange grunde til, at du kan få brug for et forbrugslån. Det kan være en udgift til udskiftning af hårde hvidevarer, bøger til studiet, en ny barnevogn eller måske en ferie med vennerne. Hvad end din motivation er, så er det vigtigt, at du er klar over de gode og dårlige sider ved denne type af lån.

Ulemperne først

Forbrugslån udbydes af både banker og private låneudbydere, og de er dermed ikke altid omfattet samme regler og reguleringer som større lå. Dette vil sige, at udbyderne er fritstillede til at tage højere renter og udfærdige mindre fordelagtige betalingsaftaler. Udbyderne tager heller ikke altid hensyn til, om din økonomi rent faktisk kan holde til at betale renter på et lån.

På den positive side,

så er forbrugslån en måde at låne penge på uden om alt bureaukratiet i banken. Du kan her låne det beløb du gerne vil, og du kan få pengene ind på din konto nærmest fra den ene dag til den anden. Og du slipper for at stille en økonomisk sikkerhed for dit lån, som du typisk skal, når du låner dine penge i banken.

Pengebeløb ved forbrugslån

Som sagt er forbrugslån sjældent lige så store som rigtige banklån. Dog kan du godt finde forbrugslån, som er ganske store. De maksbeløb, som man kan låne for, er typisk meget afhængige af det firma, som står for at låne én pengene. Er man utilfreds med udbuddet hos én låneudbyder, så kan man tjekke nogle af de andre ud. Eksemplerne på nogle af de beløb, som du kan låne for, kan ses her: - 5.000 – 400.000 kroner (hos BankNorwegian) - 10.000 – 100.000 kroner (hos DER) - 10.000 – 50.000 kroner (hos Leasy) - 100 – 12.000 kroner hos (hos Vivus.dk) Som du nok kan se, så er der stor spændvidde i beløbsmængden hos de forskellige udbydere. Og det er til din fordel, for selvom du har lånt over 100.000 hos en låneudbyder den ene gang, så kan du låne et mindre beløb det næste. På den måde kan du samle flere eventuelle lån det samme sted. Et godt råd er altid at tjekke låneudbydere på online anmeldelsesservices som for eksempel Trust Pilot. På den måde er du sikker på, at alt er reelt, inden du indgår en aftale.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)