Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Hvad bør man vide, inden man låner?


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 09. februar, 2022

Den digitale tidsalder betyder, at ens nøglekort er blevet det primære redskab til at købe og underskrive aftaler på nettet. Særligt når der optages lån med NemID, foregår hele ansøgnings- og godkendelsesprocessen med brug af netop dette identifikationsredskab.

 

Det online marked for lånudbydere er fortsat tiltagende, og mulighederne for at optage et lån over ens Smartphone eller tablet er både nemt, enkelt og fleksibelt.

 

Men før du kaster dig ud i at låne penge hos den første lånudbyder, der frister dig, kan det være en god idé at få overblik over et par ting, som kan hjælpe dig med at finde et godt lån.

Det er vigtigt at kende til de økonomiske forhold omkring et lån for at kunne være i stand til betale lånet tilbage.

 


Kendskab til din privatøkonomi
Det er nemt at blive fristet af de mange fleksible og effektive måder at optage lån med NemID til privat forbrug på nettet.

Men før du sætter gang i at finde et lån, er det en god idé at lægge budget for din privatøkonomi. Dette vil tydeliggør, hvor mange penge dit næste lån drejer sin om. Når alle omkostninger (både udgifter til mad, abonnementer, transport mv.) trækkes fra din indkomst, vil dit disponible, månedlige beløb dukke op.

Dette beløb kan fortælle dig om dine lånebehov samt om størrelsen af et potentielt lånebeløb.

 

Sammensætningen af lån med hensyn til valg af lånebeløb og løbetid
Når du kender dit behov for et konkret lånebeløb, har du hos langt de fleste online lånudbydere også selv mulighed for at vælge lånets ønskede løbetid (dvs. den tid som du ønsker, at lånet skal betales tilbage over).

Her kan det være en hjælp på forhånd at have gjort sig tanker om ens privatøkonomi:

  • Er det vigtigst for dig hurtigt at få betalt lånet tilbage?
    I dette tilfælde vil det betyde højere, månedlige ydelser på dit lån, hvorimod du hurtigt bliver gældfri igen.

  • Er det vigtigst for dig at have mere luft i din privatøkonomi?

I dette tilfælde vil de månedlige ydelser være lavere, men det betyder til gengæld, at det tager længere tid for dig at blive gældfri.

 

Det er uforpligtende at ansøge om lån med NemID
Det er mere reglen end undtagelsen, at online banker i dag tilbyder deres kunder at optage og ansøge om lån med NemID.

Det er ikke bindende at ansøge om lån hos lånudbydere. Et lån er først godkendt og aktiveret, når det er/bliver underskrevet med NemID.

Det kan godt svare sig at indhente flere tilbud på lån. Når du indhenter flere lånetilbud, har du mulighed for at sammenligne lånene og dermed finde frem til netop det lån, som passer dig bedst.

 

Find det billigste lån
Når du får et tilbud om lån, modtager du en oversigt over lånet med forskellige detaljer. Her kan du se, hvad renten på din lån er, hvor meget du skal betale i månedlig ydelse, eventuelle gebyrer mv.

Et vigtigt nøgletal for dig i denne forbindelse er den post der hedder ”Årlige Omkostninger i Procent” (ÅOP).

ÅOP er det bedste redskab til at sammenligne flere, forskellige tilbud på lån. I dette tal er nemlig indregnet samtlige omkostninger i forbindelse med et konkret lån. Dermed kan dette tal fortælle dig om, hvor meget et bestemt lån kommer til at koste dig.

 

Funktionen af at ansøge lån med NemID
Med NemID slipper du i din ansøgning om lån for at skulle indhente og indsende fysiske dokumenter til din ønskede lånudbyder.

Når du ansøger om lån med NemID giver du automatisk den pågældende lånudbyder lov til at indhente de personlige og økonomiske oplysninger om dig, som banken skal bruge til sin kreditvurdering.

Der er høj grad af sikkerhed forbundet med at ansøge om lån med NemID. NemID indeholder en 2-sidet sikkerhedsfunktion med hhv. selve det fysiske nøglekort samt ejermandens private kode.

 

Alt i alt gør NemID det effektivt, nemt og sikkert at optage lån på nettet.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)