Husk privatbudgettet inden du tager et hurtigt lån
Forfatter: Mark Andersen
Opdateret: 12. maj, 2019
Inden du tager et hurtigt lån, skal du tage et godt kig på dit privatforbrug. Det er nemlig altid vigtigt at have et godt overblik over ens økonomi, inden man begynder at optage et nyt hurtigt lån. Ellers risikerer man, at det pludseligt bliver svært at betale lånet tilbage.
Samtidig er det med at få skruet lidt ned for privatforbruget, hvis man hele tiden har brug for nye lån. Det bliver nemlig dyrere og dyrere i renter, og på den lange bane forringer det ens købekraft, da man skal betale mere af rådighedsbeløbet til renter.
Det gælder derfor og at sætte tæring efter næring og undgå dette scenarie, hvor man hele tiden har brug for nye lån. Vi kan selvfølgelig alle komme i en situation, hvor det er nødvendigt med et hurtigt lån til uventede udgifter, men lånet skal ikke blive et fast supplement til ens privatforbrug.
Få lagt et budget
Derfor skal du have lagt et realistisk budget, da det kan hjælpe dig til at holde styr på din økonomi. På denne måde undgår du at optage for mange hurtige lån, som kan belaste din økonomi på den lange bane.
Start med at kigge alle dine kvitteringer igennem fra de seneste måneder, hvilket for de fleste er nemmest via netbank. Herfra lægger du alle udgifterne sammen, og så har du et overblik over dit forbrug.
Kig så på alle dine indtægter og læg dem sammen, og så har du både tallet for indtægter og udgifter. På udgiftssiden skal du have en post til uventede udgifter, så du kan spare op til de kommer. Før eller siden kommer der nemlig uventede udgifter, og uden en opsparing bliver det måske nødvendigt med et hurtigt lån.
Husk også opsparingen
Du bør også have en post i dit budget til opsparing, da de fleste har brug for en opsparing på et tidspunkt. Det kan være til et nyt indskud til en bolig, hvis du planlægger at få børn eller hvis du gerne vil opleve noget særligt.
Er dit privatforbrug så højt, at der ikke er plads til en opsparing i budgettet, så kig om der ikke er noget, som der kan skæres fra. Måske har du nogle abonnementer til fitness, tv-pakker, Netflix eller andet, som du kan skære fra ude det store tab i livskvalitet.
Generelt er det godt at kigge på alle de udgifter, som du har fundet i forbindelse med budgettet. Kig på dem en efter en og overvej om de kan skæres fra eller gøres mindre. Ofte har man udgifter, som man ikke lige havde tænkt på, og for mange er der penge at spare ved at gennemgå disse udgifter.
Tilpas dit privatforbrug
Det kan godt være, at du i en periode er nødt til at skære drastisk ned på privatforbruget, hvis du f.eks. har været vant til at tage mange hurtige lån, som nu skal betales tilbage.
Når du har betalt lånene tilbage og du ikke har udgifter til dette mere, så kan du igen skrue lidt op for privatforbruget. Husk dog hele tiden at rette dit budget til, når der sker ændringer i din økonomi. Kun på denne måde har du overblik over, hvor stort privatforbrug du kan tillade dig at have.