Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Har du fået afslag på lånet?


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Mange har på et tidspunkt brug for at låne penge. Det kan der være mange forskellige årsager til, og det vil ofte i meget høj grad være afhængigt af den enkeltes vurdering, hvornår et lån er en nødvendighed. Måske har du forsøgt at optage et lån i din bank og af den ene eller den anden grund fået afslag.

En af de oftest forekommende årsager til, at banker giver afslag på låneanmodninger er, at der ikke kan stilles tilstrækkelig sikkerhed for lånet – det vil sige, at du som kunde ikke kan stille sikkerhed for dit ønskede lån i kraft af eksempelvis ejendele med økonomisk værdi. Der er i den seneste tid kommet mange alternativer til de traditionelle banklån til.

Der findes mange forskellige muligheder for at låne penge online, som er akkurat lige så sikre som traditionelle banklån. Der er dog en række yderligere fordele vil disse online lån, som ikke gør sig gældende for banklån. Det er typisk både betydeligt hurtigere og nemmere at optage disse lån, end at optage traditionelle banklån. Det skyldes blandt andet, at mange af de online udbydere af lån tilbyder lån uden sikkerhed.

Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 2.95-22.52%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 18 år
ÅOP 7,68 %
Én ansøgning - tilbud fra 17 banker Nemt og gratis
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 60 måneder Etabl.omk.1000 kr. Variabel debitorrente: 7,68 % ÅOP: 7,68 % Max ÅOP: 22,52 % Månedlig ydelse: 2.000 kr. Samlede kredit omk.: 20.000 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 120.000 kr.
Lånebeløb 1.500 - 50.000 kr.
Tilbagebetaling 9 - 47 mdr.
Rente/år 22.51-22.51%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 21 år
ÅOP 24.99 %
NY LAV RENTE Forhøjet lånebeløb - Lavere månedlige ydelser
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 10.000 kr.Løbetid: 12 måneder kr. Fast debitorrente: 22.51 % ÅOP: 24.99 % Max ÅOP: 24.99 % Månedlig ydelse: 934,96 kr. Samlede kredit omk.: 1.219,47 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 11.219,47 kr.

Se et overblik over alle låneudbydere her

Hvad er et lån uden sikkerhed?

Et lån uden sikkerhed er et lån, hvor det ikke er påkrævet, at du kan fremvise nogen former for dokumentation for din økonomiske situation for at optage lånet. Når der er tale om lån uden sikkerhed, vil der typisk være tale om forskellige former for internetbaserede lån.

Det kan for eksempel dreje sig om kassekredit eller kviklån, som er kortsigtede lån, hvor der oftest lånes relativt små beløb. Men der findes også online lånetilbud, hvor det er muligt at låne større beløb. Det vil afhænge af, hvilken udbyder, du vælger at benytte dig af. Når du låner uden sikkerhed, skal du altså hverken kunne stille sikkerhed for dit lån i form af ejendele eller dokumentere din indkomst i kraft af lønsedler.

Det eneste, du skal bruge for at ansøge om lånet er oftest dit NemID samt den bankkonto, du ønsker, det lånte beløb skal indbetales på. Disse lån er derfor betydeligt mere tilgængelige end banklån. Har du fået afslag på dit lån i banken, er disse online lån uden sikkerhed derfor et glimrende alternativ.

Lån penge uden sikkerhed og få glæde af mange fordele

Der er flere betydelige fordele ved et privatlån uden sikkerhed. Den mest centrale er muligvis muligheden for at låne uden at skulle fremvise nogen former for dokumentation, hvilket både gør lånet tilgængeligt for flere mennesker end banklån og i øvrigt sikrer en betydeligt hurtigere ansøgnings- og låneproces.

Mange af de internetbaserede udbydere af lån muliggør, at du kan have det lånte beløb disponibelt på din konto samme dag, som du har ansøgt om lånet. Tidshorisonten er således mærkbart kortere, end hvad der er tilfældet for et banklån. Det skyldes dels, at godkendelsen af låneansøgningerne kræver betydeligt mindre manuelt arbejde.

Når du låner penge i en bank, skal du normalt også kunne retfærdiggøre over for banken, hvorfor lånet er en nødvendighed, og du skal derfor redegøre for, hvad din hensigt er med det lånte beløb. Når du låner uden sikkerhed, skal du på intet tidspunkt retfærdiggøre din beslutning om at optage et lån. Det står dig derved frit for, hvad du ønsker at bruge det lånte beløb til.

Samlelånet som alternativ

Får du afslag kan det være pga. for mange smålån. Du kan forsøge og ansøge om et samlelån, hvor dine mange små mindre lån samles til blot ét lån. Ofte skal der være et sammenhæng mellem afbetalingen og lånets størrelse, samlelånet resulterer ofte i en længere tilbagebetalingshorisont, derfor kan du godkendes her, hvor andre lånetyper bliver afvist.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)