Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Guide: hurtig lån


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Det er meget nemt at lade sig friste til at optage et eller flere af de meget populære hurtige lån, som virkelig er både nemme og hurtige at få bevilget. Og skønt er det jo, at der i løbet af nul komma dut tikker det ønskede beløb ind på din konto.

Men - for der er jo også et men. Har du nu også helt styr på, hvilke vilkår du accepterer at låne på, inden du trykker på den grønne knap?

Låneudbydere er firmaer

Det er jo ikke kun for dine blå øjnes skyld, at låneudbydere står i kø for at låne dig penge. Det kan da godt være, at de synes, at du fortjener at få boostet din økonomi, men i bund og grund så er de jo firmaer.

Firmaer tjener penge. Også på de penge, som du kan få tildelt via et hurtigt lån. De penge er ikke en foræring - de er business. Big business. Og det er dig og andre lånere, der betaler gildet.

Firmaerne tjener deres penge i form af renter. Renter, som lånere betaler for at oprette lånet, for at have lånet over længere tid eller hvis de ikke overholder betalingsfristerne.

 

Det med småt

Er du nu helt inde i det særlige sprog, der bruges i forbindelse med lån og låns afdrag?

Har du helt tjek på, hvad for eksempel: Effektiv rente, kreditbeløb, debitorrente og ÅOP helt præcist dækker over?

Hvis du ikke har det, så er sandsynligheden for, at du kun delvist forstår, hvad du accepterer, når du ansøger om et hurtigt lån, ret stor.

Det er oven i købet ofte sådan, at disse ord optræder på den del af hjemmesiden, der er allernederst eller et sted, der ikke er så iøjnefaldende.

Måske fordi låneudbyderen ikke synes, at det er så vigtigt for låntagerne at have fokus på det.

Men det er faktisk ret vigtigt at forstå dette, for det er det, som afgør, hvordan, hvornår og hvor længe du kommer til at afdrage på lånet. Og ikke mindst; hvor meget du kommer til at betale i renter på det.

Få god hjælp til at forstå begreberne

Forbrugermagasinet, TÆNK, har lavet en side, de kalder ”Forbrugslån, ordbog til at forstå det med småt”.

I den kan du simpelthen læse dig til, hvad de mange særlige låne-relevante ord betyder. Læs den, inden du begynder at lede efter et hurtigt lån, og hav den ved siden af dig, når du bevæger dig ind i den digitale lånejungle.

Låneudbyderfirmaerne er eminente til at få et hurtigt lån til at se så let og ukompliceret ud. De fremhæver det attraktive og nedtoner det der med tilbagebetaling og renter.

Derfor kan man godt som forbruger blive revet med af en stemning - og blive noget overrasket, den dag det går op for én, hvilke betingelser man egentlig har accepteret for tilbagebetalingen.

Vær velforberedt

Et hurtigt lån kan for mange være lige den løsning, der akut er brug for.

Hvis du sætter dig grundigt ind i lånebetingelserne og tilbagebetalingsvilkårene, så er du så godt forberedt som muligt.

Dermed kan du skåne dig selv for ubehagelige økonomiske overraskelser. Så går du ind på lånemulighedens betingelser med åbne øjne og er parat til at betale det hurtige lån tilbage på de vilkår, som du har accepteret.

Gør du det, bliver det forhåbentlig ikke dig, der kommer til at figurere i statistikkerne over låntagere, der føler sig udnyttet, og som ikke får afdraget lånet til tiden og dermed kommer i økonomisk uføre.

Tag gerne et hurtigt lån, hvis du mener, at det er lige det, du har brug for lige nu, og vær helt skarp på, hvordan det skal betales tilbage.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)