Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Gode råd til lån uden sikkerhed


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Der er mange fordele ved at tage et lån uden sikkerhed, fremfor at tage i banken og anmode om et traditionelt banklån, hvor der skal stilles sikkerhed for lånet. Det gælder imidlertid om at have styr på et par forskellige vigtige detaljer, hvis du ønsker at få det meste ud af processen og ikke begå fejl. Her får du 5 gode råd til, hvordan du med fordel kan bære dig ad, når du begiver dig ud på lånemarkedet.

1. Lav en grundig sammenligning af markedets långivere

Såfremt det skal lykkes for dig at finde det bedste lån uden sikkerhed på markedet, er du nødt til at undersøge dine muligheder nøje. Der findes nemlig et væld af forskellige udbydere og låneformer på det danske lånemarked, og selvom mange af mulighederne minder om hinanden med hensyn til struktur og indhold, er de naturligvis ligeledes forskellige på en række væsentlige områder. Gør derfor dig selv den tjeneste at kigge dig ordentligt omkring, inden du tager dit endelige valg og skriver under på en given aftale. Mange begår lige netop denne fejl, da man selvfølgelig er interesseret i at få lånet i hus så hurtigt som muligt. Det kan imidlertid ikke svare sig at skynde sig igennem udvælgelsesprocessen, uden at tage højde for eventuelle alternative løsninger, der muligvis er bedre.

2. Send ansøgninger til flere forskellige långivere

Da det kan være svært at vælge den allerbedste løsning ud af markedets mange forskellige långivere, kan du med fordel sende ansøgninger afsted til et flertal af danske långivere. De fleste udbydere opererer immervæk med fuldkommen uforpligtende ansøgningsprocedurer, så du kan lige så godt få sendt et par stykker afsted og dernæst afvente svar. Dette vil om noget højne din chance for at få skrevet under på den bedste aftale og dermed opnå det bedste lån uden sikkerhed .

3. Læg et budget og find frem til dit specifikke rådighedsbeløb

Når du ikke skal stille sikkerhed for et lån, er det i høj grad vigtigt, at du selv sørger for at lægge et fornuftigt budget og holder styr på udviklinger i din privatøkonomi. Herunder kan du med fordel finde frem til dit personlige rådighedsbeløb, inden du giver dig til at vælge den helt rigtige låneaftale. På den måde sikrer du dig, at du kommer til at være i stand til at tilbagebetale de penge, som du låner.

4. Læs alle detaljerne i låneaftalen

Ligesom med en hvilken som helst anden form for aftale, er det essentielt, at du læser alle låneaftalens detaljer igennem. Lån uden sikkerhed er trods alt i forvejen karakteriseret ved at være yderst hurtige og effektive, så sørg endelig for at få taget dig god tid til at sætte dig ind i lånets omfang og detaljer.

5. Fokuser på ÅOP i din sammenligning af udbyderne

Når det kommer til at finde det bedste og billigste lån uden sikkerhed, er der som sagt en række forskellige faktorer at tage højde for. Det er imidlertid særligt vigtigt, at du fokuserer på de forskellige aftalers ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)