Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Fordele og ulemper ved de hurtige online lån


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Det har aldrig været nemmere at tage et lån, end det er i dag. Der findes et utal af låneformer, og nogle af de meget populære lån er de såkaldte kviklån. Der er mange måder at tage kviklån på, men hvis det skal være nemt og hurtigt, kan det være oplagt at tage et SMS lån. Selvom det kan være meget fristende, og i nogle tilfælde også rimelig fornuftigt, er det klogt at have styr på fordele og ulemper ved at optage de hurtige online lån, inden man kaster sig ud i det.

Fordele ved kviklån

Kviklån får ofte meget kritik, men der er en grund til, at de er så populære. Nedenfor er listet nogle af fordelene ved denne type lån.

Penge her og nu

Et kviklån giver muligheden for at få penge her og nu, uden at det kræver en lang ansøgningsproces og vurdering af økonomien. Det kan være en fordel, hvis man i slutningen af måneden pludselig står med nogle uforudsete udgifter. Vælger man at tage et SMS lån, får man endnu kortere behandlingstid, kan hurtigt ansøge fra mobilen, og man har pengene inden for kort tid.

Ikke nødvendigt at stille sikkerhed

En anden fordel ved kviklån er, at det ikke er nødvendigt at skulle stille en stor sikkerhed, som man skal ved mange andre typer af lån. Derved bliver lånet mere tilgængeligt for flere danskere.

Man kan bruge pengene, som man vil

Når man tager et lån i banken, skal man kunne redegøre for, hvad man skal bruge pengene til. Det er ikke nødvendigt ved et kviklån, hvor man selv bestemmer, hvordan man bruger pengene og ikke skal stå til ansvar over for andre. For at det skal give mening at optage et kviklån, er det dog vigtigt, at man kan betale lånet tilbage forholdsvis hurtigt, da det ellers kan blive et meget dyrt lån.

Ulemper ved kviklån

Det er virkelig nemt at tage et kviklån, særligt hvis man bruger SMS lånet, da man nemt kan låne pengene, mens man er ude at shoppe eller sidder på café med vennerne. Men måske er det også for nemt. Nedenfor følger en række ulemper ved denne form for lån.

Man kan blive fristet til at købe ting, man egentlig ikke har brug for

Nogle gange er man i en situation, hvor man ikke har råd til ret meget andet end det allermest nødvendige. Her kan det være fristende at låne penge til en lille luksus som eksempelvis en shoppetur, men hvis man ikke kan nå at skaffe penge til at betale lånet tilbage, er det en meget dårlig idé.

Høje renter medfører at lånet bliver dyrt

Et kviklån kan, ved første øjekast, se ud til at være en god løsning, hvilket også af og til kan være tilfældet. Det afhænger dog af, at man betaler pengene tilbage inden låneperiodens udløb. Kan man derimod ikke betale tilbage, vil der lynhurtigt blive pålagt ekstra omkostninger og renter, så lånet ender med at blive meget dyrt.
Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)