Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Finansier din renovering med et forbrugslån


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 09. februar, 2022

Du kan finansiere dit lån til renovering af din bolig med et forbrugslån, hvis lånet ikke er alt for stort. De seneste år er der nemlig kommet rigtigt mange udbydere af forbrugslån, hvorfor priserne på denne type lånt er faldet meget.

Samtidig kan du drage nytte af den store konkurrence mellem udbyderne af forbrugslån, så du kan forhandle dig frem til et endnu billigere lån. Du skal dog hele tiden have for øje, at forbrugslån er bedst til de mindre lån.

Skal du derfor bruge et stort lån til renovering af din bolig, bør du i stedet kigge på et realkreditlån eller et banklån. For de mindre lån er forbrugslån dog fine, da deres stiftelsesomkostninger ofte er ret billigere, hvorfor de samlede udgifter til lånet bliver på et fornuftigt leje.

 

Lånebeløb 1.500 - 50.000 kr.
Tilbagebetaling 9 - 47 mdr.
Rente/år 22.51-22.51%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 21 år
ÅOP 24.99 %
NY LAV RENTE Forhøjet lånebeløb - Lavere månedlige ydelser
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 10.000 kr.Løbetid: 12 måneder kr. Fast debitorrente: 22.51 % ÅOP: 24.99 % Max ÅOP: 24.99 % Månedlig ydelse: 934,96 kr. Samlede kredit omk.: 1.219,47 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 11.219,47 kr.

Sådan vælger du det billigste forbrugslån til din renovering

Det er et kæmpe marked for forbrugslån, så det er med at holde tungen lige i munden, når du skal finde det rette lån til renoveringen. Først skal du have styr på nogle begreber, så du kan gennemskue prisen.

Du skal kigge efter begrebet ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent. Det er lovpligtigt for firmaerne at oplyse om dette, hvorfor du altid kan finde denne betegnelse ved et lån. Det står måske med småt et sted, men det skal altså nok være der.

Du skal derfor lade være med at kigge specifikt på renten, oprettelsen eller andre omkostninger forbundet med lånet, da du kan risikere at blive snydt af andre store omkostninger.

Kig i stedet altid efter ÅOP, da det er de samlede omkostninger. Find det forbrugslån med den laveste ÅOP, og du har dermed fundet det billigste lån.

Vær dog også opmærksom på lånets løbetid, da det også har betydning for det endelig beløb, som du kommer til at betale tilbage. Lad aldrig lånet have en unødvendig lang løbetid, hvis du er i stand til at betale det hurtigere tilbage.

 

De fleste har brug for et lån til renovering

Det er de færreste, som har alle pengene til renovering af boligen i banken, hvorfor det er helt naturligt at låne til en renovering. Får du ikke udført en renovering i tide, kan den derudover blive meget dyrere.

Ofte er det derfor en god og økonomisk forsvarlig handling, når du optager et lån til renovering. Derudover bliver din bolig mere værd, når du har renoveret den. Det er især de energibesparende renoveringer, som tilføjer din bolig ekstra værdi.

Derudover er der et skattefradrag på energiforbedrende renoveringer af boligen, hvorfor et forbrugslån til renovering af din bolig kan blive en endnu bedre forretning.

Skal du lave en meget stor og dyr renovering, bør du dog kigge på mulighederne for at realkreditlån eller låne op i dit eksisterende realkreditlån. Det er dyrt i oprettelse, men billigt i renter, hvorfor det egner sig godt til de helt store lån.

 

Indhent flere tilbud på forbrugslån

Du bør altid indhente flere tilbud på forbrugslån, da der er meget forskel på priserne. Og derudover er firmaerne ofte villige til at give ekstra gode tilbud, når du spørger efter dem.

Det er på samme måde, som hvis du køber en ny bil. Her forventer både forhandler og kunde, at der bliver forhandlet om prisen. Og det er der bestemt også plads til, både når du køber ny bil, og når du optager et forbrugslån.

Din timeløn bliver hurtigt rigtig god, når du bruger lidt tid på at horhandle om dit lån til renovering af boligen. Sådan et lån er jo ikke helt billigt, og derfor er der en del at forhandle om.

 

Du skal overbevise långiveren om, at du er en god kunde med en stabil økonomi. Det handler nemlig om at vise dem sikkerhed, så de er sikre på at få deres penge tilbage. Er de sikre på at få deres penge tilbage, er de villige til at låne til dig på favorable vilkår.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)