Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Få styr på privatøkonomien inden renovering


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 09. februar, 2022

Inden du tager et lån til renovering af din bolig, bør du få styr på din privatøkonomi. Ofte kan du nemlig spare mange penge, hvis du kan sætte dit forbrug lidt ned eller hvis du kan skære unødvendige udgifter fra.

Et lån til renovering kan sagtens være en fornuftig disponering, det er dog med at kigge på privatøkonomien først. Og det er altid godt at give privatøkonomien et tjek med jævne mellemrum, da man sagtens kan have udgifter, som man egentlig ikke har brug for.

 

Kig på dine regninger og lav et budget

Tag et kig på alle dine regninger de seneste måneder, hvilket er nemt via netbank. Kig på dem en efter en og overvej nøje, om du har brug for det hele. Du skal især have fokus på de faste regninger, som du betaler hver måned.

Har du brug for alle de tv-pakker, som du betaler til? Og hvad med din fitnessabonnement, får du det brugt eller ville det være lige så godt med en løbetur i skoven? Har du brug for din internetforbindelse, når du bare kan bruge din mobil som hotspot?

Der er altså mange måder at indrette hverdagen, og ofte betaler vi penge til noget, som vi lige så godt kunne undvære, uden at det ville forringe vores livskvalitet det mindste.

Når du har kigget økonomien igennem, er det tid til at lave et budget. Når du har budgettet på plads, kan du se hvor meget du kan låne til renovering. Når du skal tage et lån til renovering kræver de fleste långivere også, at du kan fremvise et realistisk budget.

 

Gode råd til at spare penge på privatforbruget

Udover at skære de unødvendige abonnementer og udgifter væk kan du gøre brug af disse råd, når du gerne vil spare lidt ekstra penge på privatforbruget:

  • Lav madplaner baseret på butikkernes ugentlige tilbud. Der findes flere gode apps og blogs til dette, så du ikke selv behøver planlægge og kigge tilbud.

  • Køb dine gaver og dit tøj på udsalg. Vent til januarudsalget eller Black Friday, der er mange penge at spare her. Det samme gælder for elektronik og alt andet, som du mangler.

  • Gør brug af den stærkt voksende deleøkonomi. Behøver du eje en bil, eller kan du blot tilmelde dig en delebilsordning? Der er mange muligheder for at deles om tingene og spare penge.

  • Lad af og til ferien gå til Danmark. Danmark har masser at byde på, og mange valfarter hertil for at opleve vores skønne land.

  • Indhent altid flere tilbud, når du skal have lavet arbejde i hjemmet eller købe dyrere ting. På denne måde undgår du at betale for meget for tingene. Det er lynhurtigt og nemt at indhente tilbud, og der er flere platforme på nettet til formålet.

 

Vælg det rette lån til renovering

Der kan også være mange penge at spare, hvis du finder det billigste lån til renovering af din bolig. Brug derfor noget tid på at sætte dig ind i området, da det kan være ret komplekst.

Og når du er klar til at optage et lån, så brug lidt tid på at indhente flere tilbud og herefter forhandle yderligere om vilkårene. Det er helt almindeligt at forhandle om priserne på lån, og når der er tale om store lån til renovering, kan der hurtigt være mange penge at spare, hvis du bare kan få renten lidt ned.

Ved en ejerbolig er det formentligt billigst at låne yderligere op via realkreditlånet, hvis det ellers er muligt. Denne mulighed har du ikke ved en andelsbolig, men her kan du dog stadig finde billigere til renovering, da et sådant lån er ansvarligt og øger boligens værdi.

 

Du er dermed i en fin forhandlingsposition, når du skal optage et lån til forbedringer af boligen. Der er lav risiko for långiveren, hvilket skal udmønte sig i et billigt lån til dig. Og med et billigt lån bliver din privatøkonomi også bedre.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)