Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Få ryddet op i din økonomi


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Privatøkonomien kan for mange mennesker være en svær størrelse at danne sig et overblik over. De færreste har lært om privatøkonomi i skolen, og det kan derfor være svært at vide præcist, hvordan man bør gribe det an. Da privatøkonomi samtidigt bliver opfattet som et sensitivt emne, så kan det være svært at vide, hvad andre mennesker gør. Hvis du ikke føler, at du har overblik over din økonomi, kan det være en god idé at dele den op i små bidder og rydde op i den lidt ad gangen. På den måde vil du i sidste ende få mere ro i sindet, og så vil der højst sandsynligt være penge at spare. Billige lån kan også være midler til bringe orden i din økonomi her og nu.

Hvad drømmer du om?

Inden du går i gang med at rydde op i økonomien vil det være oplagt at overveje, hvad du drømmer om at få ud af oprydningen. Lider du af økonomisk stress, og ser du frem til at få en bedre nattesøvn? Eller længes du efter endelig at kunne spare op til drømmerejsen? Uanset hvad dit ultimative mål er, så kan det være en kæmpe motivation at få det defineret, så du hele tiden har det for øje.

Tag ansvar

Som med alt andet i livet må man indse, hvad roden til et problem er, før man kan løse det. Således er det vigtigt at tage ansvar for sin egen økonomi og for det rod, man måtte have i den. I sidste ende er det nemlig kun dig, der har ansvaret for, hvordan din økonomi ser ud — og det er kun dig, der kan rydde op i den. Det handler alt sammen om at tilrettelægge sin økonomi således, at man ikke bruger mere end det, man har til rådighed hver måned.

Få overskud på kontoen og i hverdagen med billige lån

At have overskud på kontoen giver en masse mentalt overskud og sætter gang i motivationen og følelsen af, at du er på rette vej. Her kan et lån være til stor hjælp. Der findes mange billige lån på nettet, og mange af dem tilbyder forholdsvis lave renter og få gebyrer. På denne måde vil de rent faktisk hjælpe dig på benene igen og ikke ruinere dig. Det er blot vigtigt, at du læser vilkårene for lånene og ikke mindst kigger på ÅOP — Årlige Omkostninger i Procent — så du kan danne dig et overblik over, hvad lånet vil koste dig inklusiv alle omkostninger. Fordelen ved de billige lån er, at de ofte giver dig en stor frihed i forhold til månedlig ydelse og løbetid. Du kan i mange tilfælde selv bestemme, hvor meget, du vil betale af om måneden, og på den måde skræddersy aftalen, så den passer til din økonomi. Inden du optager et af de billige lån bør du sørge for, at du har styr på al eventuel gæld, som du måtte have i forvejen.

Saml dine forsikringer og pensioner

Mange mennesker har forsikringer hos flere forskellige selskaber og er dermed enten over- eller underforsikret, fordi de ikke har styr på, hvad de forskellige forsikringer dækker. Det kan derfor være en god idé at samle alle sine forsikringer hos det samme selskab. For eksempel er det ofte unødvendigt at have elektronik- eller rejseforsikringer ved siden af sin indboforsikring, da de ofte bliver dækket af den. Derudover er det altid praktisk at kigge sine forsikringsvilkår igennem fra tid til anden, da ens livssituation kan have ændret sig, og man måske betaler en højere dækningssum eller selvrisiko, end man behøver. Har du skiftet job flere gange kan det også være en fordel at samle dine pensioner ét sted. På den måde vil du både få et bedre overblik og spare på administrationsomkostningerne.
Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)