Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

Det bør du vide om at indfri lån uden sikkerhed


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Der kan være mange årsager til at man ønsker at låne penge uden sikkerhed . Men indledningsvis gennemgår vi begrebet, lån penge uden sikkerhed. Når du låner uden sikkerhed, betyder det i sin enkelthed at du låner uden at stille sikkerhed, enten i form af fysiske genstande eller i form af en kautionist. Det kan der være mange valide årsager til at man ønsker at gøre. Vælger du eksempelvis at købe en bil vil du typisk stille sikkerhed i bilen. Det kan for så vidt være ok, problematikken opstår når du kommer i forfald og dine regninger mod forventning ikke bliver betalt. Så må finansieringsselskabet relativt hurtigt tage ejerskabet over bilen tilbage og så står du uden bil og muligvis uden mulighed for at passe dit arbejde, hvorfor du vil være havnet i en ond spiral. Derfor kan det være en fordel at optage et lån uden sikkerhed, da proceduren er anderledes, såfremt du kommer i forfald. For det første er det foged, som skal komme og tage ejerskab over dine ejendomme og sekundært er der ingen venner eller familiemedlemmer, som bliver påvirket som kautionister.

Generelle fordele ved et lån uden sikkerhed

Som nævnt ovenfor er der mange fordele ved at lån uden sikkerhed. Som du kan se på listen her, er der en del af dem, som man selvfølgelig skal holde op imod ulemperne.

  • Hurtigere ansøgning Når du skal ansøge om et lån uden sikkerhed skal du selvsagt ikke sende papirer frem til brug for sikkerhedsstillelse.
  • Hurtigere stillingtagen Når finansieringsselskabet skal vurdere lånet, kan de gøre det på det foranliggende, det forkorter processen, som gør at du får hurtigere svar.
  • Ingen risiko for tilbagelevering af ejendom Står du i den uheldige situation at du ikke kan betale dine regninger, kan finansieringsselskabet ikke blot gøre krav på den genstand de har stillet sikkerhed i.
  • Ingen kautionister Fordelen er ligeledes at der ikke er nogen kautionister som kan komme i klemme hvis du ikke overholder tilbagebetalingsbetingelserne.

Ulemper i forhold til lån uden sikkerhed

Der er desværre ikke kun fordele forbundet med at låne penge uden sikkerhed. Her bliver ulemperne kort opremset så du kan tage en kvalificeret beslutning om hvorvidt du skal forsøge at låne penge eller uden sikkerhed.

  • Muligvis højere rente Da finansieringsselskabet ikke har sikkerhed i værdier, kan forsikringsselskabet som kompensation for dette risikeres at opkræve en højere rente. Dermed vil din ÅOP være højere end hvis der var stillet sikkerhed.
  • Højere risiko for et afslag Udover at du risikerer at få en højere rente når du låner uden sikkerhed, så risikerer du ydermere at dit lån slet ikke bliver godkendt, da mange finansieringsselskaber har strenge krav til rådighedsbeløb når det gælder lån uden sikkerhed. Selvom det virker som om der er få ulemper ved at tage et lån uden sikkerhed skal det holdes op imod at det er to betragtelige ulemper såsom afslag og højere rente. Så overvej nøje om du vil søge et lån med eller uden sikkerhed.

Værd at vide om at indfri et lån uden sikkerhed

Når du skal indfri et lån uden sikkerhed, skal du sikre dig at det kan ske til kurs 100. Det betyder oversat fra finansielle termer at du betaler det samme som restgælden. Skylder du eksempelvis 1.000 kroner væk som restgæld og vil indfri restgælden vil beløbet du skal bruge være 1.000. Det lyder logisk men faktisk forholder det sig ikke altid sådan uanset om det er et lån med eller uden sikkerhed. Nogle finansieringsselskaber kører med lavere indfrielseskurs end 100 og det skal du være opmærksom på såfremt du ønsker at indfri dit lån før tid. Kører finansieringsselskabet med kurs 98 når du skal indfri dit lån uden sikkerhed skal du betale 1020,40 kroner for at indfri dit lån. Det kan lyde af ingenting, men hvis kursen hedder 95 og lånebeløbet hedder 100.000 så er det pludselig 105.263.15 der skal betales tilbage. Så har du planerom at indfri dit lån uden sikkerhed før tid, så under nøje hvad indfrielseskursen er. Er den lav (højt beløb) så overvej om du skal tage en højere ydelse og dermed have en kortere låneperiode og ikke indfri lånet før tid, idet at alternativet kan blive en del dyrere. Der kan være mange årsager til du ønsker at indfri et lån før tid. Eksempelvis at du er kommet i besiddelse af en større portion penge, eller at du stiftede lånet med for lang tilbagebetalingstid for at være på den sikre side i forhold til at overholde ydelserne. Så det afsluttende råd er når du indfri et lån uden sikkerhed, skal have gjort dit forarbejde inden du indfrier det. For hvis indfrielseskursen er for lav, kan det ikke altid betale sig at indfri lånet. Skal du eksempelvis betale 5.000 ekstra for at indfri det før tid, bør du overveje det 2 gange om det er pengene værd at indfri lånet før tid.

Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)