Pengepartner viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Pengepartner

De forskellige typer af online lån


Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 12. maj, 2019

Det kan være svært at vide, hvilket lån, som er det rette for dig. Imidlertid findes der et utal af muligheder for bl.a. online lån. Men hvad er det lige de forskellige lån indebærer? Og hvad skal man være ekstra opmærksom på ved de forskellige låntyper? Teksten her giver dig et overblik over de forskellige typer af online lån.

Online lån – hurtig og nem proces og pengene med det samme

Alle er som regel interesserede i af finde et billigt lån. Det er derfor rart at vide, hvilke muligheder der er for billige lån. Rigtig mange vælger i den forbindelse et online lån, fordi dette er nemt og billigt. Et online lån er som udgangspunkt et lån uden sikkerhed. Det betyder også, at selve låneprocessen ofte er relativ hurtig. Dette skyldes præcis det faktum, at du ikke skal sikkerhedsgodkendes, førend du kan låne pengene. Af denne grund har online lån ofte en kort løbetid, hvilket betyder, at du gerne skal have gjort dig bevidst om, hvordan du vil betale pengene tilbage, forinden du låner dem. Et online lån vil altid være en art forbrugslån, som ikke er øremærket. Det betyder, at du kan bruge pengene til lige præcis det, som du ønsker. Du skal derfor ikke sætte pengene i udbetaling til et hus eller en bil, men må gerne bruge dem på en gave, studiebøger eller andet.

Kviklån og hurtiglån

Et kviklån er en afart af forbrugslånet. Det er et lån, som du kan foretage online, og du kan have pengene i løbet af ganske få dage – nogle gange timer. Kviklånet er karakteriseret ved, at det har en meget kort løbetid. Det betyder, at du typisk skal betale pengene tilbage i løbet af f.eks. 14 dage. Det er et populært lån, hvilket betyder, at udbyderne presser renten ned, hvilket gør det til et billigt lån. De fleste udbydere betragter kviklån og hurtiglån som præcis det samme, idet ”hurtig” refererer til den hurtige proces.

Mikrolån/minilån og SMS-lån

Et mikrolån eller et minilån, som det også bliver kaldt, er ligeledes en underkategori til paraplyen, forbrugslån. Dette er et lån, som du kan ansøge om online. Mikro/mini indikerer, at du ikke kan låne dig til kæmpestore summer. Typisk vil du have mulighed for at låne mellem 500 og 10.000 kr. Løbetiden på et sådant lån er som regel 30 til 60 dage. Et SMS-lån er også et mikrolån, som man dog kan ansøge om pr. SMS. Denne ansøgningsproces er flere udbydere dog gået væk fra, hvorfor SMS-lån praktisk talt er det samme som mikrolån/minilån.

Det skal du huske på, når du vælger et online lån

  • Renten kan virke høj, men den korte løbetid betyder, at du ikke skal lade dig skræmme heraf. Det er blot måden, hvorpå lånet er bygget op.
  • Vær sikker på, at du kan betale pengene tilbage inden for den korte løbetid – ellers kan det hurtigt vise sig at blive et dyrt lån.
  • Ansøg altid flere steder, så du er sikker på, at du får det billigste lån.
Mark Andersen
Skrevet af Mark Andersen CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Gør som 28.197 andre...email

Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Pengepartner må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Pengepartner samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)